dimecres, 21 de novembre de 2012

COSTELLAM DE PORC MARINAT FET AL FORN

Per a quatre persones ens caldrà quatre talls de costellam amb tres barnilles cadascun, dues o tres patates, dues cebes, tres grans d'all, herbes de Provença (barreja de farigola, sajolida, alfàbrega i fonoll), un parell de fulles de llorer, vermut blanc sec, oli, sal i pebre.

En una safata apta per a anar al forn posem els talls de costellam, amb la barreja d'herbes, les fulles de llorer, l'all trinxat, un got de vermut blanc, sal, pebre i un got d'oli. Ho tapem amb paper film i el deixem a la nevera marinant durant unes vuit hores. De tant en tant girarem la carn perquè tota ella s'impregni dels gustos de les herbes.

Pelem les cebes i les patates i les fem a llesques de mig centímetre. En una altra platera per anar al forn posem la ceba i la cobrim amb la patata. Salpebrem i ho amanim amb oli. Escalfem al forn de dalt i de baix a 220º.

A la part inferior del forn posem la patata i ceba i a la superior la carn. Passat un quart girem la carn i ho deixem quinze minuts més. Amb el gratinador el costellam haurà agafat un bonic color torrat.

En aquest punt apaguem el gratinador. Passem el costellam a sobre de les patates i ho reguem tot plegat amb el suc de la maceració. Ho deixem al forn tres quarts d'hora més.

Ja ho podem servir, la carn serà a l'hora cruixent i ben cuita.

14 comentaris:

  1. A quina hora dius que hem de venir ????

    Graciel·la

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només cal que aviseu unes hores abans per deixar-ho a marinar.

      Elimina
  2. Quina gana que m'has fet venir... i això que ja he sopat!!

    Genial la recepta, me l'imagino per un dinar de diumenge... trionfa segur!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I les patates i la ceba són tan bones com la carn, s'han impregnat del seu gust.

      Elimina
  3. Jo també vull vindre!
    Gens difícil de fer i un molt bon dinar de diumenge .De vegades les patates triomfen més que la carn .
    Deliciosa recepta!
    ah! porto el vi negre?
    una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De la D.O. Costers del Segre hi ha uns vins elaborats amb cavernet sauvignon i ull de llebre que penso que vindrien la mar de bé.
      Bé, si insisteixes...
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Jo també em vull apuntar, la carn així boníssima, però les patates Ummm
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. M'agrada, m'agrada mooolt!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Gràcies Dolça per set tan efusiva.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. una recepta d'allò més gustosa, un bloc fantàstic ens quedem per aquí i et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blospot.com
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em molt de gust vinc a fer un tomb.
      Una abraçada

      Elimina