dilluns, 26 de febrer del 2018

CARXOFES CREMOSES AMB NOUS I CANSALADA

Actualment estem en plena temporada de la carxofa, una hortalissa típicament mediterrània que, a més de ser rica en vitamines i minerals, ens aporta un seguit de beneficis.

És rica en fibra, estimula la producció de bilis, té efectes beneficiosos sobre el metabolisme de la glucosa i ajuda a regular els nivells de colesterol.

Aquest plat de carxofes resulta molt gustós i de preparació poc complicada. Som-hi.


Per a quatre persones ens caldran vuit carxofes, 120 grams de cansalada viada a talls petits, un grapat de nous, un os de pernil, farina, vi blanc sec, oli, sal i pebre.

Netegem, traiem les fulles exteriors dures i tallem les puntes de les carxofes, de cada una en fem quatre talls. Les mantenim en aigua i unes fulles de julivert perquè no s'oxidin.

Posem al foc una olla amb l'os de pernil i el fem bullir durant uns minuts abans de posar-hi les carxofes i una punta de sal. Les deixem coure durant 10 minuts.

En una paella fonda amb unes gotes d'oli saltem ràpidament els talls de cansalada i els reservem. Ara hi posem una cullerada de farina i anem remenant durant dos minuts a partir dels quals anem afegint de mica en mica mig got de vi i líquid de cocció de les carxofes. No ha de quedar espès sinó una salsa velouté clareta. Per aconseguir l'aspecte cremós de la salsa ho remenarem contínuament amb les varetes durant vint minuts. Hi molem pebre i si cal rectifiquem de sal, alhora que hi incorporem les carxofes, la cansalada i les nous trossejades. Continuem la cocció de tot plegat durant pocs minuts més i ho servim calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.