dimecres, 28 de febrer del 2018

MANDONGUILLES DE BACALLÀ

Aquesta recepta no és que sigui complicada però si entretinguda. Un cop a taula ens adonem que el temps esmerçat ha valgut la pena.


Amb els ingredients indicats han sortit 36 mandonguilles de bona mida, tranquil·lament en poden menjar sis persones:

500 grams de bacallà, una ceba grossa o dues de mitjanes, dos grans d'all, dues llesques de pa sense la crosta, llet, tres ous, julivert, farina de galeta, pebre, sal, farina i oli.

Per a la salsa:

200 grams de pèsols, puntes d'espàrrec, julivert, dos grans d'all, vi blanc sec, brou de verdures (opcional), farina, sal, pebre i oli.

Trenta-sis hores abans esqueixem i posem el bacallà en remull. L'aigua la canviem cada dotze hores.

Comencem trinxant la ceba molt finament i la sofregim en una mica d'oli a foc suau, fins que transparenti. La posem en un colador perquè escorri el màxim d'oli i deixem temperar.

Escorrem bé el bacallà i el tallem ben petit. El passem a un bol gran al què hi afegim els alls i el julivert ben trinxats, els ous, el pa que hem tingut xop de llet i hem escorregut, la ceba, sal i pebre. Ho treballem amb les mans barrejant tots els ingredients, hi anem afegint farina de galeta fins a obtenir una consistència adequada. Ho deixem reposar a la nevera per poder-ho treballar millor.

Quan tinguem la massa freda, anem fent les mandonguilles, les enfarinem i fregim en oli ben calent fins que estiguin daurades. Les reservem.

Posem dues cullerades d'oli en una cassola ampla i a foc suau sofregim els alls trinxats. Així que comencin a agafar color hi posem dues cullerades de farina, salpebrem i tot remenant amb una espàtula de fusta, ho deixem coure durant un parell de minuts. Ara hi incorporen una copa de vi blanc i continuem remenant fins que hagi reduït.

Hi afegim els pèsols, julivert trinxat i ho cobrim bé amb brou de verdures o amb aigua. Ho deixem coure uns minuts i finalment hi posem les mandonguilles i les puntes d'espàrrec i deixem coure tot plegat durant deu minuts més.

Es pot servir de seguida o més tard, fins i tot d'un dia per l'altre, escalfant-ho abans de passar a taula.






2 comentaris:

  1. UUuaauuu! Que bones han de ser! No les he preparat mai...i m'has fet venir moltes ganes de fer-ho!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són més lleugeres que les tradicionals de carn i molt gustoses.
      Ja m'ho diràs, Olga.

      Una abraçada

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.